0
0 reviews

Grand Hotel de Turin 3*

Pariz, Francuska
od 485€ / Po noći

PARIZ GRAD SVETLOSTI


PARIZ U OKTOBRU – 4 DANA:
AVIO I HOTEL OD 485 eur po osobi!

3 noćenja / 4 dana
Individualni polasci


TERMINI
29.09. – 02.10.2022.; 06.10. – 09.10.2022.; 13.10 – 16.10.2022.
20.10. – 23.10.2022.; 27.10. – 30.10.2022.


AVIO PREVOZ:
JU 310 Beograd Pariz 06.45 h – 09.20 h
JU 311 Pariz Beograd 10.00 h – 12.20 h


HOTELSKI SMEŠTAJ:
Grand Hotel de Turin 3*
Ibis Paris Bastille Opera 3*

PARIZ – GRAD SVETLOSTI

Pariz je glavni i najveći grad Francuske. Smješten je na obalama rijeke Seine u severnoj Francuskoj, u središtu pokrajine Ile-de-France, također poznate kao „Pariška regija“. Stanovništvo grada Pariza procijenjuje se na 2,167,994 , ali gradslo područje naseljava više od 11,000.000 stanovnika, što je najnaseljenije gradsko područje u Eurozoni.

Naziv Pariz potiče od naziva izvornih stanovnika, galskog plemena poznatog kao „Parisijci“. Grad je bio nazivan Lutecija (ili potpuno Lutecija Parisiorum) za vrijeme rimske države od prvog do petog veka, ali za vrijeme vladavine Julijana Apostate (360. – 363.) grad je preimenovan u Paris. Pariz je postao glavni grad Francuske 987. godine.

Grand Hotel de Turin 3*

Idealno lociran na 15 minuta hoda od Monmartra i Opere Garnije, možete prošetati ulicama romantičnog kvarta Monmartra, posetiti baziliku „Sacre Cœur“ i diviti se Parizu sa jednog od njegovih najlepših vidikovaca od 180°. Takođe možete uživati u francuskoj gastronomiji u jednom od brojnih obližnjih restorana ili ići u kupovinu na „Grand Boulevards” u poznatim robnim kućama (Galeries Lafaiette, Printemps…).

Možete posetiti Ajfelovu kulu, muzej Luvr, Jelisejska poljim i mnoge druge znamenitosti metroom i autobusom. Grand Hotel de Turin je okružen sa 3 stanice metroa, 3 autobuske stanice i nudi direktan prevoz do pariskih aerodroma. 15 minuta hoda će vas dovesti do železničkih stanica: Severna stanica Pariz (Gare du Nord), Istočna stanica (Gare de l’Est) ili stanica Saint-Lazare.

Svaka soba u hotelu Grand Hôtel de Turin poseduje TV sa satelitskim kanalima i telefon, a do svih soba se može doći liftom. Pojedine sobe koje gledaju na ulicu imaju i balkon sa ogradom od kovanog gvožđa.

 

Najpoznatije atrakcije Pariza:

 

Ajfelova kula

Simbol Pariza. To je najposećeniji spomenik na svetu za koji je potrebno platiti ulaznicu. Nalazi se na Marsovom polju i građena je od 1887. do 1889.

Muzej Luvr

Najposećeniji muzej na svetu. To je dom Mona Lize, između ostalih poznatih umetničkih dela. Nalazi se u prvom arondismanu. Otvoren je svakog dana osim utorka.

Katedrala Notre Dame

Srednjovekovna katolička katedrala. Najistaknutiji je po svojoj veličini i arhitektonskom stilu. Nalazi se u četvrtom arondismanu Pariza.

Trijumfalna kapija

Jedan od najpoznatijih spomenika u Parizu. Nalazi se na zapadnom kraju Jelisejskih polja. Sagrađena je u čast onih koji su se borili i poginuli za Francusku u Francuskim revolucionarnim i Napoleonovim ratovima.

Musee d’Orsai

Muzej koji se nalazi na levoj obali Sene i smešten u nekadašnjoj Gare d’Orsai, železničkoj stanici Beauk-Arts. U njemu možete videti uglavnom francusku umetnost koja datira od 1848. do 1914.

Centre Pompidou

U okviru ove kulturne znamenitosti nalaze se kulturni objekti, biblioteke i muzej. Nalazi se u oblasti Bobur. Otvoren je svakog dana, osim utorkom, od 11 do 22 časa. Informacije o ceni ulaznica možete pronaći na sajtu centra.
Sacre-Cœur – Bazilika Svetog Srca, rimokatolička crkva i mala bazilika. Nalazi se na vrhu brda Monmartr.

Versaj

Bivša kraljevska rezidencija zapadno od Pariza. To je jedna od najpopularnijih turističkih atrakcija na svetu. Palata i imanje Trianon su otvoreni svakog dana osim ponedeljkom.

Jelisejska polja

Avenija koja se nalazi u 8. arondismanu. Dugačka je 1,9 km, a široka 70 m. Tamo možete pronaći pozorišta, kafiće i luksuzne prodavnice. To je ujedno i finiš Tur de Fransa.

Sainte-Chapelle

Kraljevska gotička kapela. Bila je rezidencija francuskih kraljeva do 14. veka. Nalazi se na bulevaru du Palais.

Moulin Rouge

U doslovnom prevodu crvena vetrenjača je pariski noćni klub i kabare koji je 1889. dao sagraditi Žozef Oler, tadašnji vlasnik pariske Olimpije. Mulen ruž se nalazi u Monmartru, čuvenom boemskom delu grada, a na samom krovu ima veliku imitaciju crvene vetrenjače.

https://www.hoteldeturin.com/en

CENOVNIK ZA PARIZ U OKTOBRU – 4 DANA: AVIO I HOTEL OD 485 eur po osobi!

29.09. – 02.10.2022.
06.10. – 09.10.2022.
13.10 – 16.10.2022.
20.10. – 23.10.2022.
27.10. – 30.10.2022.

3 noćenja / 4 dana
Individualni polasci

AVIO PREVOZ:
JU 310 Beograd Pariz  06.45 h – 09.20 h
JU 311 Pariz Beograd  10.00 h – 12.20 h

* Cena uključuje smeštajna bazi 3 noćenja sa doručkom u izabranom hotelu u evrima
* Putovanje može da se organizuje i za druge datume, a ponuda hotela dodatno proširi.


U cenu je uključeno
• avionski prevoz na relaciji Beograd – Pariz – Beograd – troškove aerodromskih taksi (Odrasli i deca preko 2 godine, Aerodromske takse su podložne su promenama),
• smeštaj na bazi 3 noćenja sa doručkom u izabranom hotelu
• troškovi organizacije putovanja.

U cenu nije uključeno
• povratni transfer na destinaciji,
• boravišne takse (cca 4 eur po osobi po noći),
• troškove  međunarodnog putnog osiguranja
• uslugu predstavnika/vodiča,
• fakultativni izleti,
• individualni troškovi,
• ostale nepomenute troškove


DOPLATE
• Moguće je, uz doplatu, organizovati panoramsko razgledanje grada tokom dolaznog transfera od aerodroma do hotela, kao i druge fakultativne izlete (Luvr, Versaj,  Moulin Rouge i  Krstarenje Senom)
• Doplata za 1/1 sobu, treću odraslu osobu, na pomoćnom ležaju u sistemu, deca od 0 do 11.99 godina, na upit.
• U slučaju otkaza aranžmana ili promene imena, od strane putnika, važe posebni uslovi otkaza; storno penali u bilo kom trenutku iznose 100%.

PROGRAM PUTOVANJA
1 dan: dolazak na aerodrom “Nikola Tesla” dva sata pre poletanja aviona. Nakon sletanja
individulani transfer do hotela. Smeštaj.
2 /3 dan: Boravak u hotelu na bazi usluge nocenje sa doručkom. Slobodno vreme za
razgledanje grada. Mogućnost organizovanja fakultativnih izleta. Noćenja.
4 dan (poslednji dan): Doručak. Odjavljivanje iz hotela. Individualni transfer do aerodroma.
Dolazak na aerodrom dva sata pred let. Kraj programa.

NAČINI PLAĆANJA
Plaćanje se može izvršiti gotovinom, platnim karticama, čekovima građana, administrativnom zabranom ili uplatom na tekući račun organizatora putovanja. Plaćanje smeštaja, prevoza ili paket aranžmana kada je cena izražena u stranoj valuti se vrši po srednjem kursu NBS na dan uplate.
Cena koja je naznačena u katalogu, web stranici organizatora i ugovoru o putovanju je formirana na osnovu poslovne politike agencije i ne može da bude predmet prigovora – reklamacije, bez obzira na eventualne ranije ili kasnije popuste, promotivne akcije ili last-minute ponude.
Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovana je samo uplata akontacije U slučaju promene na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga, Organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa putovanja ili otkaz putovanja.
Prilikom potpisivanja ugovora korisnik aranžmana se opredeljuje za jedan od sledećih načina plaćanja:

1. UPLATA U CELOSTI PRILIKOM SKLAPANJA UGOVORA
• za celokupnu uplatu odobravamo popust %

2. UPLATA U CELOSTI PRE PUTOVANJA
• akontacija 30% prilikom potpisivanja ugovora o putovanju, a ostatak minimum 15 dana pre puta.

3. UPLATA NA RATE ČEKOVIMA
• akontacija 30% prilikom potpisivanja ugovora o putovanju, a ostatak u jednakim mesečnim ratama. Na rate može da ide samo deo aranžmana koji se odnosi na smeštaj. Prevoz i ostale usluge se plaćaju najkasnije 15 dana pre početka aranžmana. Rate dospevaju svakog 15. u mesecu, a poslednja rata dospeva 15.12. tekuće godine. Za rate koje dospevaju posle iskorišćenog aranžmana, minimum 10 dana pre puta se deponuju čekovi građana.

4. KREDITIMA POSLOVNIH BANAKA
• ceo iznos aranžmana se može izmiriti kreditima poslovnih banaka po važećim propisima. U tom slučaju Forza travel će, prilikom prijavljivanja, izdati profakturu na ukupan iznos koju će putnik predati poslovnoj banci radi odobravanja kredita.

5. ADMINISTRATIVNA ZABRANA
• akontacija 30% prilikom potpisivanja ugovora. Za ostatak Poslodavac korisnika usluga u roku od dva radna dana donosi Rešenje o administrativnoj zabrani (formular korisniku izdaje Organizator, a jedan overeni primerak Rešenja korisnik treba da vrati Organizatoru putovanja najkasnije 14 dana pre početka korišćenja aranžmana). Rate dospevaju do 15. u mesecu, a poslednja rata dospeva do 15. 12. tekuće godine. Organizator putovanja zadržava pravo da vrši odabir pravnih lica čija Rešenja o administrativnoj zabrani prihvata.

6. PLAĆANJE KREDITNIM KARTICAMA

NAPOMENA ZA SOPSTVENI PREVOZ
Putnici se smeštaju sami, na osnovu uputstava za sopstveni prevoz koje možete dobiti u agenciji. Parking na licu mesta je besplatan.

DODATNE NAPOMENE
• molimo vas da opise i fotografije objekata pogledate na našem sajtu.
• Smeštajni objekti koji u katalogu/vebsajtu nemaju oznaku kategorije, izvorno su preuzeti od vlasnika istih, te kao takvi predstavljaju domicilno važeću kategoriju, prema važećim propisima zemlje u kojoj se objekat nalazi.
• Organizator putovanja ne može uticati na jačinu wi-fi signala u hotelima/vilama
• Polisa zdravstvenog osiguranja je neophodna u zavisnosti od propisa zemlje krajnje destinacije. Agencija Forza travel preporučuje putnicima da pre polaska na ovo putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja.
• Ulazak u sobe/apartmane pri dolasku je posle 14.00h,
• Napuštanje soba/apartmana je poslednjeg dana do 9.00h.

VAŽNE NAPOMENE
• Svaki putnik je u obavezi da poseduje ispravnu putnu ispravu (pasoš). Prilikom prijave na prodajnom mestu dostaviti broj pasoša. Agencija ne snosi odgovornost za neispravnu putnu ispravu učesnika u putovanju, nedobijanje vize za kategoriju putnika kojima je viza potrebna, kao i u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju zemlje odredišta i smatraće se da je putnik odustao od aranžmana i postupiće se prema Opštim uslovima putovanja.
• Mole se putnici da se brižljivo staraju o svom novcu, vrednim stvarima i prtljagu. Organizator putovanja ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, nestanak ili krađu tokom trajanja putovanja.
• Maloletna lica, ukoliko putuju bez roditelja, moraju imati saglasnost oba roditelja na punoletno lice sa kojim putuju.
• Prema Zakonu o turizmu, Organizator je osiguran za troškove nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska, u zemlji i inostranstvu usled insolventnosti Organizatora, polisa osiguranja IM-0008959, od 09.11.2021. god. osiguravajuće kompanije Globos Osiguranje. Turistička agencija Forza travel d.o.o. poseduje Licencu kategorije A, OTP 206/2021. od 29.11.2021.

Uslovi korišćenja putovanja navedeni su u Opštim uslovima putovanja Organizatora putovanja – turističke agencije Forza travel, licenca br. OTP 206/2021 od 29.11.2021. i usklađeni su sa Zakonom o turizmu Republike Srbije; mole se svi putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Organizator putovanja – Forza travel turistička agencija, smatra da se putnik upoznao sa Opštim uslovima putovanja potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

Upit Forza

Pošaljite brzi upit

Godine deteta / dece

PONUDA

Upit Forza Mobile

Pošaljite brzi upit

Godine deteta / dece

Hotelski sadržaj

Bar
Parking
Wifi