0
0 reviews

Hotel Fontana 4*

Vrnjačka Banja, Srbija
od 50€ / Po noći

Hotel “Fontana” je jedini hotel u Vrnjačkoj Banji na raskrsnici ljubavi i prirode. Odmah do parka, koji se prostire na 60 ha uređene površine, i sa druge strane na 68 koraka do čuvenog „Mosta ljubavi“ i Promenade.

Sa svojom ugostiteljskom tradicijom dugom preko 55 godina, već godinama je najpopularnije mesto kome mnogi poklanjaju svoje poverenje. Godine 2019, hotel je kompletno renoviran i danas raspolaže sa ukupno 212 smeštajnih jedinica, i to sa 176 soba i 36 apartmana, sa čijih terasa se pruža jedinstven pogled na Centralni vrnjački park. Redizajnirani apartmani simpatičnih imena i toplih boja pružaju fuziju istorije i modernog doba, a tu su odsedali i glumci, umetnici i književnici. Apartmani su prostrani i moderno opremljeni, te obezbeđuju udobnost i komfor. Prilikom renoviranja hotela, vodili smo računa o vašoj udobnosti, ali mi želimo da vam ponudimo više od prijatnog smeštaja. Nudimo doživljaje koje ćete pamtiti.

Započnite svoj odmor uz dnevne novine i jutarnju kafu ili sveži voćni koktel u modernom lobby baru ili na otvorenoj terasi uz cvrkut ptica. Lobby bar je i omiljeno mesto za druženje, lagani obrok ili čašu vina.

Hotel “Fontana” je kategorisan sa četiri zvezdice, prema međunarodnim standardima, a prilagođen željama i potrebama porodice.

– Sagrađen 1965 godine, Hotel Fontana je prvi moderan hotel visoke kategorije u Vrnjačkoj Banji.
– Dograđivan, renoviran i dodatno adaptiran 1975. godine, hotel je pratio promene trendova i izašao u susret zahtevima modernih turista.
– Nakon uspešne privatizacije u maju 2017. godine, kreće se sa rekonstrukcijom i dogradnjom samog objekta.
– Iako sija novim sjajem, hotel Fontana je zadržao stare tradicionane vrednosti: kvalitetnu uslugu, višegodišnju tradiciju i fantastičnu lokaciju.


WELLNESS CENTAR

Moderno opremljen Wellness centar „Fontana“ predstavlja mesto za beg od svakodnevnice, oazu mira i uživanja u opuštajućem okruženju.

Slana soba
Tretman koji zamenjuje boravak na moru, haloterapija, jedan je od najpopularnijih sadržaja našeg wellness centra. U prostoriji temperature 25°C, vazduh je obogaćen najfinijjim česticama kamene soli, što u velikoj meri pozitivno utiče na respiratorni sistem.

Tursko kupatilo (hamam)
Upotreba turskog kupatila preporučuje se radi poboljšanja opšteg mentalnog i fizičkog zdravlja. Zbog toga što je stopa vlažnosti oko 100%, toplota u turskom kupatilu se podnosi lakše nego u sauni.

Tepidarijumi
Tepidarijumi ili tople klupe smešteni u relax zoni, radi kompletne relaksacije, zagrevaju se do temperature od 37°C. Na taj način telo odaje onoliko toplote koliko i prima uz minimalno korišćenje energije. Preporučuje se osobama svih starosnih dobi.

Tuš doživljaja
Kombinacija zvučnih i svetlosnih efekata uz prijatan tretman kapljicama vode, tuševi doživljaja pozitivno utiču na migrene i napetost u čitavom telu.

Saune
Na rapolaganju Vam je tri tipa sauna:

Finska sauna: sa temperaturom i do 100 °C i niskom vlažnošću vazduha, zbog čega je još i zovu „suva sauna“. Boravak u njoj oslobađa organizam od štetnih materija i toksina, jača imunološki sistem, opušta telo od napetosti i stresa.
Infracrvena sauna: Drvo nordijske omorike, visoka temperatura i brži efekat znojenja, glavne su karakteristike ove saune. IC zraženje podstiče lučenje enforfina (hormon sreće) što dovodi do dobrog raspoloženja, te ima veliki značaj u borbi protiv stresa.
Bio sauna: predstavlja prijatnu kombinaciju finske i parne saune gde se temperatura kreće do 60°C uz vlažnost vazduha do 50 %. Boravak u njoj deluje opuštajuće na mišiće i ima pozitivan uticaj na respiratorne organe.


SPA CENTAR

Hidro-masažni bazen
Sa toplom vodom gde temperatura varira od 30‎°C do 35‎°C, dimenzija 7 m x 2 m, predstavlja drugi najposećeniji sadržaj nakon sauna parka. Benefiti hidromasaža su višestruki. Za hidromasažu stopala i listova namenjena je mlaznica koja izvire iz poda, dok su bočne mlaznice namenjene za relaksaciju vratne i leđne regije. Podvodne masaže se preporučuju kod reumatskih stanja i za otklanjanje napetosti i umora.

Jacuzzi
Predstavlja dopunu sadržajima, temperature do 34‎°C, koristi se prevashodno za relaksaciju i opuštanje mišića.

Bazen za rekreativno plivanje
U kombinaciji sa našim Wellness & Spa sadržajima predstavlja pravo zadovoljstvo gde se upotpunjuje efekat sauna. Bazen u Spa centru je dimezija 10 x 6 x 1,5 m, temperature do 30‎°C. Namenjen je relaksaciji i zadovoljavanju potreba posetilaca u okviru wellnessa kao celine.

Dečiji bazen
Predstavlja deo namenjen za najmlađe posetioce. Mališani mogu uživati u kružnom bazenu temperature do 32‎°C.


TRETMANI TELA

Savremeni život i naporna svakodnevnica znatno otežavaju telu da ostane odmorno i sveže. Zato je tu naša oaza mira koja pruža savršenu harmoniju Vašem umu i telu. Različiti tipovi masaža i tretmana će Vas oporaviti i vratiti Vašem telu potrebnu energiju.
Piling na bazi kafe, masažna sveća koja hidrira kožu, školjka iz Tihog okeana, energetski tretman na bazi kokosa i guarane, samo su neki od naših tretmana. Da bi naši klijenti bili zadovoljni, pažljivo smo odabrali najbolju kozmetiku nemačkog porekla Dr. Rimpler, kao i francusku organsku kozmetiku Phyt’ s. Ako dublje zavirite u naš svet doživećete nesvakidašnje iskustvo.


TRETMANI TELA

Negovanjem i posvećenošću koži lica, kožu činite gipkijom, jer je ona svakako prva izložena štetnim uticajima iz spoljašnjeg sveta. Naš Wellness centar Vam nudi širok spektar tretmana namenjen svim tipovima kože, kao i svim životnim dobima.
Pažljivo birani preparati sa medicinskim supstancama Dr. Rimpler i Phyt’s , najmodernija aparatura koja prati vodeće svetske trendove, kao i naše profesionalno osoblje, pretvoriće Vaš boravak u jedno nezaboravno iskustvo.


APARATNI TRETMANI

Vođeni trendom svetske Wellness & Spa industrije, naš tim je uvrstio u ponudu najsavremenije tretmane lica i tela vrhunske nemačke aparativne tehnologije.Posebno birani tretmani kombinuju aparativne tehnologije i medicinsku liniju preparata, što nam daje mogućnost da individualno kreiramo tretmane prema Vašim potrebama i time ostvarimo maksimalan efekat sa produženim delovanjem.


A la carte restoran
predstavlja mesto gde kvalitet i ukus imaju prednost, mesto gde savršen spoj domaće i internacionalne kuhinje golica sva vaša čula. Raspoloživim kapacitetom možemo ugostiti do 150 osoba, a veliki izbor naših „a la carte“ jela garantuje gastronomsko uživanje.

U sklopu hotela nalazi se moderno opremljen fitness centar. Na raspolaganju su vam: traka za trčanje, bicikl ergometar, benč klupe, sprava za veslanje, sprava za sve grupe mišića, tegovi i ketlbeli svih težina

U kompleksu se nalaze: rekreativni bazen površine 84m² i temperature vode od 30°C, hidromasažni bazen sa temperaturom vode od 35°C, kao i dečiji bazen sa temperaturom vode 32°C.

Prepustite brigu o detetu profesionalnim animatorima dok vi uživate u kafi i novinama u baru igraonice. Bar i igraonica su odvojeni velikim staklom tako da vam je dete uvek na oku. Mališanima su na raspolaganju: bazen sa lopticama, veliki lavirint, tobogani, zip-line, koševi i vrteška. Takođe postoji mogućnost organizovanja rođendana za najmlađe.

Multifunkcionalna konferencijska sala idealno je mesto za poslovne događaje, seminare i konferencije. Moderna sala maksimalnog kapaciteta do 500 mesta. Kompletna audio-vizuelna oprema: platno, projektor, prezentator, flip chart, ozvučenje, tabla, brza Wi-Fi i LAN veza. Sve to uz stručnu podršku našeg osoblja.

Cenovnik 2023

01.05.-30.09.2023 03.01.-30.04. 01.10.-25.12.2023
Tip sobe Jednokrevetna soba Dvokrevetna soba Jednokrevetna soba Dvokrevetna soba
Apatman (junior, sa terasom i jednim krevetom) 140 73 125 68
Premier apartman 160 83 150 78
Wellness apartman 185 95 175 90
Dvokrevetna superior soba 80 55 75 50

*Cene su izražene u evrima po osobi/danu i uključuje noćenje sa doručkom.


U cenu je uključeno

 • Smeštaj u hotelu na bazi odabrane usluge
 • jedan ulazak dnevno u Wellness & Spa centar. Deca do 12 godina borave do 20 h u Wellness centru,
 • besplatno korišćenje igraonice za decu,
 • borišćenje Fitness centra,
 • troškovi organizacije putovanja.

U cenu nije uključeno

 • organizovani prevoz,
 • boravišna taksa u iznosu od 140 rsd po osobi po danu,
 • osiguranje u iznosu od 30 rsd po osobi po danu,
 • fakultativni izleti,
 • individualni troškovi.

DOPLATE i POPUSTI

 • Doplata za za sobu sa terasom 10€ dnevno,
 • Deca do 7 godina ukoliko koriste zajednički ležaj GRATIS,
 • Deca do 12 godina doplata za 10€ za uslugu noćenja sa doručkom dnevno,
 • Za boravke duže od 5 noći hotelski parking je besplatan, u suprotnim parking se naplaćuje 500 RSD do danu

PROGRAM PUTOVANJA

1 dan: Dolazak u hotel, ulazak u sobe/apartmane posle 14.00h. Smeštaj, usluga prema rezervaciji. Noćenje.
2 – poslednji dan: Boravak na bazi izabrane usluge. Noćenja
Poslednji dan: Usluga prema rezervaciji. Napuštanje soba/apartmana do 10.00h. Kraj programa.

NAČINI PLAĆANJA
Plaćanje se može izvršiti gotovinom, platnim karticama, čekovima građana, administrativnom zabranom ili uplatom na tekući račun organizatora putovanja. Plaćanje smeštaja, prevoza ili paket aranžmana kada je cena izražena u stranoj valuti se vrši po srednjem kursu NBS na dan uplate.
Cena koja je naznačena u katalogu, web stranici organizatora i ugovoru o putovanju je formirana na osnovu poslovne politike agencije i ne može da bude predmet prigovora – reklamacije, bez obzira na eventualne ranije ili kasnije popuste, promotivne akcije ili last-minute ponude.
Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovana je samo uplata akontacije U slučaju promene na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga, Organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa putovanja ili otkaz putovanja.
Prilikom potpisivanja ugovora korisnik aranžmana se opredeljuje za jedan od sledećih načina plaćanja:

1. UPLATA U CELOSTI PRILIKOM SKLAPANJA UGOVORA
• za celokupnu uplatu odobravamo popust %

2. UPLATA U CELOSTI PRE PUTOVANJA
• akontacija 30% prilikom potpisivanja ugovora o putovanju, a ostatak minimum 15 dana pre puta.

3. UPLATA NA RATE ČEKOVIMA
• akontacija 30% prilikom potpisivanja ugovora o putovanju, a ostatak u jednakim mesečnim ratama. Na rate može da ide samo deo aranžmana koji se odnosi na smeštaj. Prevoz i ostale usluge se plaćaju najkasnije 15 dana pre početka aranžmana. Rate dospevaju svakog 15. u mesecu, a poslednja rata dospeva 15.12. tekuće godine. Za rate koje dospevaju posle iskorišćenog aranžmana, minimum 10 dana pre puta se deponuju čekovi građana.

4. KREDITIMA POSLOVNIH BANAKA
• ceo iznos aranžmana se može izmiriti kreditima poslovnih banaka po važećim propisima. U tom slučaju Forza travel će, prilikom prijavljivanja, izdati profakturu na ukupan iznos koju će putnik predati poslovnoj banci radi odobravanja kredita.

5. ADMINISTRATIVNA ZABRANA
• akontacija 30% prilikom potpisivanja ugovora. Za ostatak Poslodavac korisnika usluga u roku od dva radna dana donosi Rešenje o administrativnoj zabrani (formular korisniku izdaje Organizator, a jedan overeni primerak Rešenja korisnik treba da vrati Organizatoru putovanja najkasnije 14 dana pre početka korišćenja aranžmana). Rate dospevaju do 15. u mesecu, a poslednja rata dospeva do 15. 12. tekuće godine. Organizator putovanja zadržava pravo da vrši odabir pravnih lica čija Rešenja o administrativnoj zabrani prihvata.

6. PLAĆANJE KREDITNIM KARTICAMA

NAPOMENA ZA SOPSTVENI PREVOZ
Putnici se smeštaju sami, na osnovu uputstava za sopstveni prevoz koje možete dobiti u agenciji. Parking na licu mesta je besplatan.

DODATNE NAPOMENE
• molimo vas da opise i fotografije objekata pogledate na našem sajtu.
• Smeštajni objekti koji u katalogu/vebsajtu nemaju oznaku kategorije, izvorno su preuzeti od vlasnika istih, te kao takvi predstavljaju domicilno važeću kategoriju, prema važećim propisima zemlje u kojoj se objekat nalazi.
• Organizator putovanja ne može uticati na jačinu wi-fi signala u hotelima/vilama
• Polisa zdravstvenog osiguranja je neophodna u zavisnosti od propisa zemlje krajnje destinacije. Agencija Forza travel preporučuje putnicima da pre polaska na ovo putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja.
• Ulazak u sobe/apartmane pri dolasku je posle 14.00h,
• Napuštanje soba/apartmana je poslednjeg dana do 9.00h.

VAŽNE NAPOMENE
• Svaki putnik je u obavezi da poseduje ispravnu putnu ispravu (pasoš). Prilikom prijave na prodajnom mestu dostaviti broj pasoša. Agencija ne snosi odgovornost za neispravnu putnu ispravu učesnika u putovanju, nedobijanje vize za kategoriju putnika kojima je viza potrebna, kao i u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju zemlje odredišta i smatraće se da je putnik odustao od aranžmana i postupiće se prema Opštim uslovima putovanja.
• Mole se putnici da se brižljivo staraju o svom novcu, vrednim stvarima i prtljagu. Organizator putovanja ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, nestanak ili krađu tokom trajanja putovanja.
• Maloletna lica, ukoliko putuju bez roditelja, moraju imati saglasnost oba roditelja na punoletno lice sa kojim putuju.
• Prema Zakonu o turizmu, Organizator je osiguran za troškove nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska, u zemlji i inostranstvu usled insolventnosti Organizatora, polisa osiguranja IM-0008959, od 09.11.2021. god. osiguravajuće kompanije Globos Osiguranje. Turistička agencija Forza travel d.o.o. poseduje Licencu kategorije A, OTP 206/2021. od 29.11.2021.

Uslovi korišćenja putovanja navedeni su u Opštim uslovima putovanja Organizatora putovanja – turističke agencije Forza travel, licenca br. OTP 206/2021 od 29.11.2021. i usklađeni su sa Zakonom o turizmu Republike Srbije; mole se svi putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Organizator putovanja – Forza travel turistička agencija, smatra da se putnik upoznao sa Opštim uslovima putovanja potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

Upit Forza

Pošaljite brzi upit

Godine deteta / dece

PONUDA

Upit Forza Mobile

Pošaljite brzi upit

Godine deteta / dece

Hotelski sadržaj

Bar
Bazen
Đakuzi
Fitness centar/teretana
Restoran
Wellness/spa
Wifi
Zabavne aktivnosti