0
0 reviews

Hotel Heba

Divčibare, Srbija
od 58€ / Po noći

Divčibare su turističko planinsko mesto koje se nalazi u zapadnoj Srbiji, na planini Maljen. To je visoravan smeštena u centralnom delu planine, između visova Kraljevog stola (1104 m), Crni vrh (1098 m), Paljbe (1051 m), Golupca (1044 m) i Velikog brda (1061 m).

Nalaze se na nadmorskoj visini od 980 metara.

Još od davnina su Divčibare poznate po svom pozitivnom uticaju na oporavak organizma. Ovo je među prvima zapazio knez Miloš Obrenović i početkom 19.veka od turskog bega otkupljuje cele Divčibare i podiže svoje „gospodarske kolebe“.

Prema narodnom predanju, Divčibare ili “devojačke bare” su dobile naziv po mladoj čobanici koja se utopila u nabujaloj reci, Crnoj Kamenici, koja protiče kroz centar današnje naseobine.

Klima je prijatna, umereno-kontinentalna, leti suva, a zimi sa dosta padavina. Zahvaljujući činjenici da su sa svih strana okružene visovima koji ih štite od vetrova, da su mesto gde se sukobljavaju vazdušne mase sa Mediterana, Karpata i Panonske nizije proglašene su za „klimatsko lečilište”.

Ovakve predispozicije daju idealne uslove za pripreme sportista, rekreativni turizam, dečje i omladinske sportske kampove, nastavu u prirodi, aktivni odmor.

Okolina Divčibara je bogata mnoštvom turističkih destinacija koje mogu biti interesantne posetiocima za obilazak kao što su manastiri, gradovi, mesta od istorijskog značaja,spomenici, kulturno istorijski i memorijalni kompleksi. Kraj je nadaleko poznat po seoskom turizmu i mnoštvu seoskih turističkih domaćinstava koja možete obići.

Tokom letnjih meseci, Divčibare su idealne za pešačke ture, planinarenje i biciklizam.

Pešačke staze su uređene, označene planinarskim putokazima. Uglavnom vode do vrhova koji okružuju Divčibare, koji predstavljaju mesta sa kojih se pruža izvanredan vidik, ne samo na delove masiva Maljena, već i na neke udaljenije krajeve Srbije.

Tokom zime, Divčibare su skijaški centar koji je prilagođen i početnicima i ozbiljnim skijašima.

Heba ima sopstvenu ski stazu ispred samog objekta. Dužine 200m idealna je za decu i početnike. Pored mini ski staze nalazi se i padina pogodna za sankanje, kliskanje i spuštanje gumama.

Na Divčibarama se nalaze još dve ski staze:
– na Crnom vrhu, dužine 850 metara, sa dvosednom žičarom kapaciteta 1200 skijaša na sat. Namenjena je veštijim ljubiteljima ovog zimskog sporta.
– staza u centru, pogodna za većinu skijaša.

Na Divčibarama postoji 6 pešačkih staza i to:
– Centar – Golubac (1050 m) – 30 minuta
– Centar – Paljba (1051 m) – 40 minuta
– Centar – Ljuti krš (962 m) – 40 minuta
– Centar – Velika pleća (1036 m) – 45 minuta
– Centar – Pančevačko odmaralište – Crni vrh (1093 m) – 35 minuta
– Kružna staza – Vrhovi Divčibara 6 časova

Hotel Heba ušuškan u prirodno okruženje Divčibara, potpuno je prilagođen kako deci, tako i odraslima. Nadomak brojnih vidikovaca i neiskorišćenih resursa, u neposrednoj blizini centra , a opet na dovoljnoj udaljenosti od glavne saobraćajnice što garantuje miran boravak bez buke.

Sa smeštajnim kapacitetom od 31 sobe (dvokrevetne, trokrevetne četvorokrevetne i family rooms), u lepom i prijatnom ambijentu uz nasmejano osoblje i tradicionalnu kuhinju gosti se osećaju kao u svom domu, među svojima.

Tipovi Soba:

Dvokrevetna soba:
U okviru dvokrevetne sobe gostima su na raspolaganju dva kreveta ili francuski ležaj, u zavisnosti od želje gosta. Svaka dvokrevetna soba ima i pomoćni – single ležaj. Sve dvokrevetne sobe opremljene su TV-om, imaju sopstveno kupatilo i mogućnost povezivanja na otvorenu wi-fi konekciju. Sobe imaju terasu ili francuski balkon sa predivnim pogledom na okolinu i prirodne lepote Divčibara.

Trokrevetna soba:
Trokrevetne sobe poseduju TV, sopstveno kupatilo, kao i pristup otvorenoj wi-fi konekciji. Skoro sve trokrevetne sobe imaju prostranu terasu sa prelepim panoramskim pogledom.

Četvorokrevetna soba:
Četvorokrevetne sobe su prostrane sobe pogodne za smeštaj porodica. Imaju TV, sopstveno kupatilo, raspolažu sa otvorenom wi-fi konekcijom.

Prostorije objekta – recepcija, lobby bar, caffe club, višenamenska sala, igraonica, restoran sa letnjom baštom, čine svakim detaljem spoj modernog ambijenta sa prirodom. Pored navedenog, gostima su na raspolaganju besplatan parking, otvorena internet konekcija, sef, usluge vešeraja, room service, prostorija za rekreaciju i stoni tenis.

Svakog jula od 2016. godine, Heba je domaćin i organizator Likovne kolonije na kojoj se slikari iz Srbije i regiona okupljaju kako bi kroz nekoliko dana druženja i rada prezentovali svoj slikarski pravac. Učešće i značajan doprinos održavanju kolonija daju mnogi istaknuti slikari poput Dragana Bartule, Miodraga I. Antonića, Zorana Zografa Suvajca, Jelene Savić Glogovac, Mihaila Gligorića Gliše, Svetislava Ludoškog, Dejana Trajkovića i dosta drugih istaknutih umetnika.

Odnedavno, u okviru kolonije organizuje se i Likovna radionica/crtaonica/slikaonica za sve zainteresovane polaznike od 5 do 75 godina.

Izložbe, kao i praćenje rada umetnika za vreme trajanja kolonije otvoreni su za sve posetioce.

Tradicionalna turističko-obrazovna manifestacija „Dani gljiva Divčibare“ održava se prvog vikenda oktobra ispred Hebe, a sam događaj organizuje „Gljivarsko društvo Valjevo“. Cilj manifestacije je da se gljive kao prirodna i organska hrana promovišu posetiocima, te da se kroz edukativna predavanja ukaže na pravilno sakupljanje, korišćenje i zaštitu gljiva.

Poznavaoci pečuraka, učenici i turisti učestvuju u brojnim aktivnostima i takmičenjima poput sakuljanja i pravljenja izložbe gljiva, obuke fotografisanja gljiva, kuvanje gulaša i mnoštvo drugih sadržaja.

Kvalitetna usluga za kvalitetan odmor. Na Vama je samo da se opustite i uživate.

https://hebadivcibare.rs/

Cenovnik za 2023

Tip sobe Noćenje sa doručkom Polupansion
Jednokrevetna soba 93 104
Dvokrevetna soba 58 65
Trokrevetna soba 58 65
Ćetvorokrevetna soba 58 65

*Cene su izražene u evrima po osobi/noći i odnosi se na uslugu noćenja sa doručkom i polupansion.


U cenu je uključeno

 • smeštaj u hotelu na bazi odabrane usluge
 • troškovi organizacije putovanja.

U cenu nije uključeno

 • organizovani prevoz,
 • boravišna taksa sa osiguranjem,
 • fakultativni izleti,
 • individualni troškovi.

Doplate i popusti

POPUSTI ZA DECU UZ DVE ODRASLE OSOBE:

 • Dete do 3 godine gratis – zajednički ležaj + dečiji obrok
 • Dete od 3 – 12 godina na zajedničkom ležaju 50 % popust
 • Dete od 3 – 12 godina na posebnom ležaju 30 % popust
 • Dete uz 1 odraslu osobu 30 % popust od cene za odrasle
 • Dvoje dece do 5 godina, prvo dete gratis, drugo dete ima popust 40% od cene na posebnom ležaju
 • Dvoje dece, jedno dete do 3 godine gratis, drugo dete preko 3 godine na posebnom ležaju ima popust 30%.
 • Boravišna taksa sa osiguranjem iznosi:
  • 100 RSD po osobi po danu za odrasle,
  • deca od 7 do 15 godina plaćaju  60 RSD po danu,
  • deca do 7 godina ne plaćaju boravišnu taksu.

PROGRAM PUTOVANJA

1 dan: Dolazak u hotel, ulazak u sobe/apartmane posle 14.00h. Smeštaj, usluga prema rezervaciji. Noćenje.
2 – poslednji dan: Boravak na bazi izabrane usluge. Noćenja
Poslednji dan: Usluga prema rezervaciji. Napuštanje soba/apartmana do 10.00h. Kraj programa.

NAČINI PLAĆANJA
Plaćanje se može izvršiti gotovinom, platnim karticama, čekovima građana, administrativnom zabranom ili uplatom na tekući račun organizatora putovanja. Plaćanje smeštaja, prevoza ili paket aranžmana kada je cena izražena u stranoj valuti se vrši po srednjem kursu NBS na dan uplate.
Cena koja je naznačena u katalogu, web stranici organizatora i ugovoru o putovanju je formirana na osnovu poslovne politike agencije i ne može da bude predmet prigovora – reklamacije, bez obzira na eventualne ranije ili kasnije popuste, promotivne akcije ili last-minute ponude.
Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovana je samo uplata akontacije U slučaju promene na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga, Organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa putovanja ili otkaz putovanja.
Prilikom potpisivanja ugovora korisnik aranžmana se opredeljuje za jedan od sledećih načina plaćanja:

1. UPLATA U CELOSTI PRILIKOM SKLAPANJA UGOVORA
• za celokupnu uplatu odobravamo popust %

2. UPLATA U CELOSTI PRE PUTOVANJA
• akontacija 30% prilikom potpisivanja ugovora o putovanju, a ostatak minimum 15 dana pre puta.

3. UPLATA NA RATE ČEKOVIMA
• akontacija 30% prilikom potpisivanja ugovora o putovanju, a ostatak u jednakim mesečnim ratama. Na rate može da ide samo deo aranžmana koji se odnosi na smeštaj. Prevoz i ostale usluge se plaćaju najkasnije 15 dana pre početka aranžmana. Rate dospevaju svakog 15. u mesecu, a poslednja rata dospeva 15.12. tekuće godine. Za rate koje dospevaju posle iskorišćenog aranžmana, minimum 10 dana pre puta se deponuju čekovi građana.

4. KREDITIMA POSLOVNIH BANAKA
• ceo iznos aranžmana se može izmiriti kreditima poslovnih banaka po važećim propisima. U tom slučaju Forza travel će, prilikom prijavljivanja, izdati profakturu na ukupan iznos koju će putnik predati poslovnoj banci radi odobravanja kredita.

5. ADMINISTRATIVNA ZABRANA
• akontacija 30% prilikom potpisivanja ugovora. Za ostatak Poslodavac korisnika usluga u roku od dva radna dana donosi Rešenje o administrativnoj zabrani (formular korisniku izdaje Organizator, a jedan overeni primerak Rešenja korisnik treba da vrati Organizatoru putovanja najkasnije 14 dana pre početka korišćenja aranžmana). Rate dospevaju do 15. u mesecu, a poslednja rata dospeva do 15. 12. tekuće godine. Organizator putovanja zadržava pravo da vrši odabir pravnih lica čija Rešenja o administrativnoj zabrani prihvata.

6. PLAĆANJE KREDITNIM KARTICAMA

NAPOMENA ZA SOPSTVENI PREVOZ
Putnici se smeštaju sami, na osnovu uputstava za sopstveni prevoz koje možete dobiti u agenciji. Parking na licu mesta je besplatan.

DODATNE NAPOMENE
• molimo vas da opise i fotografije objekata pogledate na našem sajtu.
• Smeštajni objekti koji u katalogu/vebsajtu nemaju oznaku kategorije, izvorno su preuzeti od vlasnika istih, te kao takvi predstavljaju domicilno važeću kategoriju, prema važećim propisima zemlje u kojoj se objekat nalazi.
• Organizator putovanja ne može uticati na jačinu wi-fi signala u hotelima/vilama
• Polisa zdravstvenog osiguranja je neophodna u zavisnosti od propisa zemlje krajnje destinacije. Agencija Forza travel preporučuje putnicima da pre polaska na ovo putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja.
• Ulazak u sobe/apartmane pri dolasku je posle 14.00h,
• Napuštanje soba/apartmana je poslednjeg dana do 9.00h.

VAŽNE NAPOMENE
• Svaki putnik je u obavezi da poseduje ispravnu putnu ispravu (pasoš). Prilikom prijave na prodajnom mestu dostaviti broj pasoša. Agencija ne snosi odgovornost za neispravnu putnu ispravu učesnika u putovanju, nedobijanje vize za kategoriju putnika kojima je viza potrebna, kao i u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju zemlje odredišta i smatraće se da je putnik odustao od aranžmana i postupiće se prema Opštim uslovima putovanja.
• Mole se putnici da se brižljivo staraju o svom novcu, vrednim stvarima i prtljagu. Organizator putovanja ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, nestanak ili krađu tokom trajanja putovanja.
• Maloletna lica, ukoliko putuju bez roditelja, moraju imati saglasnost oba roditelja na punoletno lice sa kojim putuju.
• Prema Zakonu o turizmu, Organizator je osiguran za troškove nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska, u zemlji i inostranstvu usled insolventnosti Organizatora, polisa osiguranja IM-0008959, od 09.11.2021. god. osiguravajuće kompanije Globos Osiguranje. Turistička agencija Forza travel d.o.o. poseduje Licencu kategorije A, OTP 206/2021. od 29.11.2021.

Uslovi korišćenja putovanja navedeni su u Opštim uslovima putovanja Organizatora putovanja – turističke agencije Forza travel, licenca br. OTP 206/2021 od 29.11.2021. i usklađeni su sa Zakonom o turizmu Republike Srbije; mole se svi putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Organizator putovanja – Forza travel turistička agencija, smatra da se putnik upoznao sa Opštim uslovima putovanja potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

Upit Forza

Pošaljite brzi upit

Godine deteta / dece

PONUDA

Upit Forza Mobile

Pošaljite brzi upit

Godine deteta / dece

Hotelski sadržaj

Bar
Parking
Restoran
Sportski tereni
Wifi
Zabavne aktivnosti