0
0 reviews

Thermal Resort Lendava 3*

Lendava, Slovenija
od 36€ / Po noći

Thermal Resort Lendava sadrži hotel, apartmansko naselje i kamp, a sve to prati bogata termalna ponuda koja brine za duh i telo. Resort se nalazi na obodu najistočnijeg slovenačkog grada – Lendave, neposredno ispod živopisnih lendavskih vinograda, na nadmorskoj visini od 160 m, nedaleko od državne granice sa Mađarskom i Hrvatskom. Granični prelaz sa Austrijom udaljen je 38 kilometara.

Usred pejzaža poznatog po vinogradarskim brežuljcima, uživajte i opustite se u jedinstvenoj parafinskoj termalnoj vodi kakvu nećete naći nigde u Evropi. Voda puna parafina poznata je po svojoj jedinstvenoj zelenoj boji, koja smiruje tegobe mišićnog sistema i obezbeđuje potpunu relaksaciju. Fosilno aktivna hipertermomineralna voda je prirodno lekovito sredstvo i ima temperaturu od 62ºC na svom izvoru.

Prema međunarodnoj definiciji, termalna voda je ona koja potiče iz izvora koji snabdeva istu toplu vodu u bilo koje doba godine i ima temperaturu vode veću od 20 °C. Kriterijum za hipertermiju je temperatura vode na izvoru iznad 38 °C.

Po hemijskim kriterijumima, mineralna voda je natrijum hidrokarbonatna voda. Kriterijum za mineralnu vodu je da 1 kg vode sadrži više od 1 g mineralnih materija. Specifičnost lendavske vode je visok sadržaj parafina, što je uslovljava da je takva voda posebno pogodna za prevenciju i lečenje oboljenja motoričkog sistema (parafin ima visok toplotni kapacitet i nisku provodljivost), reumatološke bolesti, posleoperativna stanja, opekotine, oštećenje perifernog nervnog sistema, a pre svega prevenciju ili prevenciju bolesti. Zbog blagotvornog uticaja na sistem pokreta, veoma je pogodan i za opuštanje nakon sportskih aktivnosti.

Po svom geološkom poreklu lendavska voda je fosilna voda, tzv. naftna fosilna voda (nalazi se na području nekadašnjeg Panonskog mora ili naftnih polja). Ovo svojstvo takođe uslovljava farmakološke efekte na kožu.

Ukratko, lendavska voda je, prema fizičko-hemijskoj analizi, natrijumova, hidrokarbonatna, mineralna, hiperterma, naftna, fosilna voda. Posebnost vode je visok sadržaj parafina, koji joj daje i tipičnu zelenu boju.

U balneoterapiji, tj. tretman prirodnim vodama, ne samo fizička svojstva vode kao u hidroterapiji običnom vodom, već i hemijska ili farmakološka dejstva takve vode. Lekovita voda se koristi u vidu individualnih kupki ili u vidu kupanja u bazenima gde je temperatura vode do 38 °C, a specijalnost u ponudi je parafinska kupka za ruke, parafango i parafinska obloga. U letnjem periodu tu je i rekreativni olimpijski bazen sa zagrejanom običnom vodom.

Indikacije:
– inflamatorni i degenerativni reumatizam, stanja posle korektivne operacije reumatoidnog artritisa, akilopoetski spondilitis
– vanzglobni reumatizam, istrošenost zglobova i kičme, otkrivanje cervikalnog i grudnog koša i pridruženi sindromi (brahialgija, lumbalgija itd.), fibroenteza
– stanja nakon povreda i operacija motoričkog sistema i kičme, bolesti kostiju i osteoporoze
– stanja nakon bolesti i oštećenja perifernog nervnog sistema, grčeve neuropatije, lumbošijalgije…
– stanja posle opekotina (parafin poboljšava elastičnost, fleksibilnost ožiljaka i samim tim dovodi do poboljšanja funkcije) i operacije posle plastične opekotine, mozak posle opekotina sa funkcionalnim oštećenjem
– Poremećaji kože
– ginekološke bolesti i postoperativna stanja
– degenerativne periferne vaskularne promene
– prevenciju navedenih bolesti i stanja

Počeci Termi Lendava datiraju iz sredine prošlog veka, kada je prvobitna priča počela sasvim slučajno. U susednom selu Petišovci, radnici kompanije Nafta Lendava bušili su novi bunar kada je umesto nafte izbila topla voda. Meštani su ubrzo saznali da kupanje u ovoj vodi olakšava razne tegobe. Rezultati fizičko-hemijske analize su tada pokazali da voda pripada fosilnim naftnim vodama.

Termalna rivijera se prostiru na 1849 m² i sastoji od osam bazena sa lekovitom parafinskom vodom. Hotelske terme nude zatvorene i otvorene bazene sa termomineralnom vodom, dopunjene vodopadima, vodenim masažama i brzom rekom. Deca mogu da se zabavljaju u bazenu sa toboganima, a leti će za osveženje je obezbeđen olimpijski bazen.

Vrste bazena:

Zimski letnji bazen
Temperatura vode: 34-36 °C
Površina: 220 m2 (unutrašnji deo: 33 m2, spoljašnji deo 187 m2)
Dubina: 1,35 m

Zatvoreni bazen
Temperatura vode: 32-34 °C
Vodena površina: 150 m2
Dubina: 1,40 m

Recreational pool
Temperatura vode: 30-32 °C
Vodena površina: 167 m2
Dubina: 1,35 m

Dečiji bazen
Temperatura vode: 28-32 °C
Vodena površina: 34 m2
Dubina: 0,10 – 0,45 m

Prirodni bazenski gejzir
Temperatura vode: 36-38 °C
Vodena površina: 18 m2
Dubina: 1,10 m

Prirodni bazeni
Temperatura vode: 36-38 °C
Vodena površina: 140 m2
Dubina: 1,20 m

Olimpijski bazen – sa toboganima
Temperatura vode: 26-29 °C
Vodena površina: 1050 m2
Dubina: 1,00 – 1,80 m

Otvoreni dečiji bazen
Temperatura vode: 26-29 °C
Vodena površina: 80 m2
Dubina: 0,60 m

Hotel

Hotel nudi sve što vam je potrebno za ugodan odmor. Gosti mogu birati između komfornih jednokrevetnih ili dvokrevetnih soba i apartmana sa dodatnim dnevnim boravkom. Sobe gledaju na hotelski park sa bazenima ili parkingom. Bez obzira na pravac gledanja, sve sobe otkrivaju prelepo zeleno okruženje lendavskog sela ili okolnih vinograda.

Za opuštanje je na raspolaganju wellness centar sa saunama i raznim masažama. Dozvolite sebi da opustite mišiće – vaše telo će vam biti zahvalno.

Odmaralište je takođe idealan izbor za one koji žele da svoj odmor provedu aktivnije – odlična je polazna tačka za planinare i bicikliste. Oko hotela ima mnogo obeleženih pešačkih i biciklističkih staza.

Gastronomska ponuda:

Glavni hotelski restoran gde se služes svi obroci.
Doručak se služi svakog dana od 6:30 do 9:30, a večera od 18:00 do 21:00.
Hotelski restoran može da primi 350 – 380 gostiju, tako da se svi važniji ugostiteljski događaji i gala ili poslovni događaji održavaju upravo ovde.

A la carte restoran i Cafe Taverna nalazi u sklopu hotela i pored modernog unutrašnjeg ambijenta poseduje i letnju terasu. Ovde ćete naći široku paletu raznovrsnih i odličnih domaćih poslastica. Može da primi do 60 gostiju. Radno vreme: 10:00 – 23:00.

Hotelski aperitiv bar je dostupan svakog dana od 8 do 23:00.
Na raspolaganju je 36 mesta u prijatnoj zimskoj bašti i još 24 u toplijim mesecima na letnjoj terasi pored uređenog ribnjaka.
Ponuda bara uključuje uglavnom topla pića i veliki izbor bezalkoholnih i alkoholnih pića.

Bikini Bar namenjen je svim posetiocima bazenskog kompleksa. Bar nudi širok izbor hrane i pića. Zimi gosti imaju na raspolaganju 28 mesta, a leti dodatnih 20 mesta sa letnjom terasom. Radno vreme: 10:00 – 19:00.

Apartmani

Moderni apartmani se nalaze u srcu netaknute prirode, u neposrednoj blizini termalnog centra Lendava. Gostima apartmana na raspolaganju su svi sportski i rekreativni sadržaji hotela. Svojom prostranošću idealan su izbor za porodice i sve koji žele više samostalnosti.

Kamp

Svojom odličnom lokacijom i raznolikom ponudom, kamp nudi sve što vam je potrebno za zabavno iskustvo i gde ćete u zagrljaju prirode uživati punih pluća. Bekstvo u kampovanje je savršen izbor za avanturiste, jer je kamp odlična polazna tačka za pešačenje ili vožnju biciklom.

https://wellnessresortlendava.com/

CENOVNIK ZA 2022.

Tip smeštaja Noćenje sa doručkom Pun pansion
Dvokrevetna soba 1/2 53.6 69.9
Dvokrevetna soba 1/1 85 114.5
Apartman 65.9 82.5

* Cene su izražene u evrima po osobi za noći i odnose se na usluge noćenja sa doručkom i polupansion.


U cenu je uključeno
• smeštaj u hotelu na bazi odabrane usluge,
• neograničeno korišćenje bazena,
• korišćenje klima uređaja,
• pristup internetu,
• troškovi organizacije putovanja.

U cenu nije uključeno
• organizovani prevoz,
• boravišna taksa,
• kotizacija 1 € po osobi,
• fakultativni izleti,
• individualni troškovi.


DOPLATE i POPUSTI
• Doplata za pomoćni ležaj odrasla osoba 52,70 € (noćenje sa doručkom), 69,70 € (polupansion),
• Doplata za pomoćni ležaj dete (4 – 11,99 godina) 33,10 € (noćenje sa doručkom), 40,00 € (polupansion).

CENOVNIK ZA 2022.

Tip smeštaja 01.09. - 31.10.
Aparman Studio 36
Aparman Studio 1/1 57.8
Apartman jednosobni (2+1, 3+1) 40.40
Apartman dvosobni (4+1) 44.60

* Cene su izražene u evrima po osobi za noći.


U cenu je uključeno
• smeštaj u apartmanu na bazi najma,
• neograničeno korišćenje bazena,
• pristup internetu,
• troškovi organizacije putovanja.

U cenu nije uključeno
• organizovani prevoz,
• boravišna taksa,
• kotizacija 1 € po osobi,
• fakultativni izleti,
• individualni troškovi.


DOPLATE i POPUSTI
• Deca do 4 godine besplatno
• Dete od 4 do 11,99 – popust 50%
• Doplata za korišćenje klima uređaja 6 € dnevno
• Doplata za doručak 15 € po osobi po danu
• Doplata za večera 25 € po osobi dnevno

PROGRAM PUTOVANJA

1 dan: Dolazak u hotel, ulazak u sobe/apartmane posle 14.00h. Smeštaj, usluga prema rezervaciji. Noćenje.
2 – poslednji dan: Boravak na bazi izabrane usluge. Noćenja
Poslednji dan: Usluga prema rezervaciji. Napuštanje soba/apartmana do 10.00h. Kraj programa.

NAČINI PLAĆANJA
Plaćanje se može izvršiti gotovinom, platnim karticama, čekovima građana, administrativnom zabranom ili uplatom na tekući račun organizatora putovanja. Plaćanje smeštaja, prevoza ili paket aranžmana kada je cena izražena u stranoj valuti se vrši po srednjem kursu NBS na dan uplate.
Cena koja je naznačena u katalogu, web stranici organizatora i ugovoru o putovanju je formirana na osnovu poslovne politike agencije i ne može da bude predmet prigovora – reklamacije, bez obzira na eventualne ranije ili kasnije popuste, promotivne akcije ili last-minute ponude.
Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovana je samo uplata akontacije U slučaju promene na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga, Organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa putovanja ili otkaz putovanja.
Prilikom potpisivanja ugovora korisnik aranžmana se opredeljuje za jedan od sledećih načina plaćanja:

1. UPLATA U CELOSTI PRILIKOM SKLAPANJA UGOVORA
• za celokupnu uplatu odobravamo popust %

2. UPLATA U CELOSTI PRE PUTOVANJA
• akontacija 30% prilikom potpisivanja ugovora o putovanju, a ostatak minimum 15 dana pre puta.

3. UPLATA NA RATE ČEKOVIMA
• akontacija 30% prilikom potpisivanja ugovora o putovanju, a ostatak u jednakim mesečnim ratama. Na rate može da ide samo deo aranžmana koji se odnosi na smeštaj. Prevoz i ostale usluge se plaćaju najkasnije 15 dana pre početka aranžmana. Rate dospevaju svakog 15. u mesecu, a poslednja rata dospeva 15.12. tekuće godine. Za rate koje dospevaju posle iskorišćenog aranžmana, minimum 10 dana pre puta se deponuju čekovi građana.

4. KREDITIMA POSLOVNIH BANAKA
• ceo iznos aranžmana se može izmiriti kreditima poslovnih banaka po važećim propisima. U tom slučaju Forza travel će, prilikom prijavljivanja, izdati profakturu na ukupan iznos koju će putnik predati poslovnoj banci radi odobravanja kredita.

5. ADMINISTRATIVNA ZABRANA
• akontacija 30% prilikom potpisivanja ugovora. Za ostatak Poslodavac korisnika usluga u roku od dva radna dana donosi Rešenje o administrativnoj zabrani (formular korisniku izdaje Organizator, a jedan overeni primerak Rešenja korisnik treba da vrati Organizatoru putovanja najkasnije 14 dana pre početka korišćenja aranžmana). Rate dospevaju do 15. u mesecu, a poslednja rata dospeva do 15. 12. tekuće godine. Organizator putovanja zadržava pravo da vrši odabir pravnih lica čija Rešenja o administrativnoj zabrani prihvata.

6. PLAĆANJE KREDITNIM KARTICAMA

NAPOMENA ZA SOPSTVENI PREVOZ
Putnici se smeštaju sami, na osnovu uputstava za sopstveni prevoz koje možete dobiti u agenciji. Parking na licu mesta je besplatan.

DODATNE NAPOMENE
• molimo vas da opise i fotografije objekata pogledate na našem sajtu.
• Smeštajni objekti koji u katalogu/vebsajtu nemaju oznaku kategorije, izvorno su preuzeti od vlasnika istih, te kao takvi predstavljaju domicilno važeću kategoriju, prema važećim propisima zemlje u kojoj se objekat nalazi.
• Organizator putovanja ne može uticati na jačinu wi-fi signala u hotelima/vilama
• Polisa zdravstvenog osiguranja je neophodna u zavisnosti od propisa zemlje krajnje destinacije. Agencija Forza travel preporučuje putnicima da pre polaska na ovo putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja.
• Ulazak u sobe/apartmane pri dolasku je posle 14.00h,
• Napuštanje soba/apartmana je poslednjeg dana do 9.00h.

VAŽNE NAPOMENE
• Svaki putnik je u obavezi da poseduje ispravnu putnu ispravu (pasoš). Prilikom prijave na prodajnom mestu dostaviti broj pasoša. Agencija ne snosi odgovornost za neispravnu putnu ispravu učesnika u putovanju, nedobijanje vize za kategoriju putnika kojima je viza potrebna, kao i u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju zemlje odredišta i smatraće se da je putnik odustao od aranžmana i postupiće se prema Opštim uslovima putovanja.
• Mole se putnici da se brižljivo staraju o svom novcu, vrednim stvarima i prtljagu. Organizator putovanja ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, nestanak ili krađu tokom trajanja putovanja.
• Maloletna lica, ukoliko putuju bez roditelja, moraju imati saglasnost oba roditelja na punoletno lice sa kojim putuju.
• Prema Zakonu o turizmu, Organizator je osiguran za troškove nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska, u zemlji i inostranstvu usled insolventnosti Organizatora, polisa osiguranja IM-0008959, od 09.11.2021. god. osiguravajuće kompanije Globos Osiguranje. Turistička agencija Forza travel d.o.o. poseduje Licencu kategorije A, OTP 206/2021. od 29.11.2021.

Uslovi korišćenja putovanja navedeni su u Opštim uslovima putovanja Organizatora putovanja – turističke agencije Forza travel, licenca br. OTP 206/2021 od 29.11.2021. i usklađeni su sa Zakonom o turizmu Republike Srbije; mole se svi putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Organizator putovanja – Forza travel turistička agencija, smatra da se putnik upoznao sa Opštim uslovima putovanja potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

« od 2 »
Upit Forza

Pošaljite brzi upit

Godine deteta / dece

PONUDA

Upit Forza Mobile

Pošaljite brzi upit

Godine deteta / dece

Hotelski sadržaj

Bar
Bazen
Đakuzi
Fitness centar/teretana
Klima uređaj
Parking
Pet friendly
Restoran
Wellness/spa
Wifi
Zabavne aktivnosti